I MISTRZOSTWA POLSKI W POTRAWACH I KAWIORZE Z JESIOTRA

Jesiotr jest rybą królewską. Są na to historyczne dowody! Ryba ta gościła na stołach królów, książąt, zamkach, rezydencjach.. Jest w Europie kilka hodowli tej ryby, ale w Polsce przoduje w tej branży gospodarstwo rybne Acipol. Ryby z „naszego” wielkopolskiego gospodarstwa podawane ą prezydentom na oficjalnych spotkaniach, kawior z jesiotra uznawany jest za wielki przysmak i chętnie kupowany przez książąt z Emiratów Arabskich, podaje go sam Szef Amaro w swoim Atelier.

W Hotelu Atut odbyły się I Mistrzostwa Polski W Potrawach I Kawiorze Z Jesiotra. Był pod każda możliwą postacią! Zapachy przyprawiały o zawrót głowy. Byłem, oglądałem, niestety nie próbowałem :)

A szkoda.. ! Może za rok!

fotograf licheń fotograf licheń DSC_7027 3 DSC_7076 DSC_7098 1 2 DSC_7030 DSC_7206 DSC_7248 DSC_7267 5 DSC_7280 DSC_7283 DSC_7285 fotograf licheń DSC_7377 DSC_7393 DSC_7399 DSC_7453 DSC_7542 DSC_7604 4

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *